Hugovy bubliny aneb Hugův refresh přichází....
Půlka června i tropické venkovní teploty nás pomalu posunuli k létu a s ním spojeným grilováním a svěžím surovinám jako např. jahody, melouny, cukety či lehké salátky. A protože opakování je matka moudrosti, musím znovu říct: K dobrému jídlu prostě patří dobré a patřičné pití. Můj svět velkých vín proto přináší řadu svěžích perlivých vín právě pod značkou Domaine Hugo. Nechte se zlákat letními chutěmi a lehkostí Hugova refreshe. Objevte pět druhů šumivých vín, které odpočívaly a čekaly na svou správnou chvíli až 60 měsíců.
Držte si skleničky, bubliny chtějí ven stoupat do vaší hlavy!
Váš Domaine Hugo
A co všechno tedy v mé nové svěží perlivé nabídce najdete?
Hugovy Bubliny
- lehký svěží a ovocitý sekt s decentním nádechem květin vyrobený klasickou metodou kvašení v láhvi
- doba zrání na láhvi: 9 měsíců
- hodí se dokonale k rybám jako je např. uzený pstruh nebo sushi; ideální jako welcome a party drink
Pinot Noir ROSÉ
- krásně růžový sekt z červené odrůdy Rulandské modré s decentní vůní vyzrálých lesních jahod
- doba zrání na láhvi: 12 měsíců
- hodí se úžasně ke grilovanému kuřátku, lehkým listovým a ovocným salátům
Riesling rýnský
- příjemný sekt s mohutnou aromatickou strukturou typického ryzlinku snoubící chutě nazrálých broskví a sušených meruněk přecházející až do grilovaného ananasu
- doba zrání na láhvi: 60 měsíců
- hodí se k mořským rybám i dalším plodům moře
Cuvée Pinot Chardonnay
- sekt přinášející mohutnou nazrálou vůni evokující máslové sušenky, vanilku s tóny lanýžů zakončené impozantním ale jemným perlením
- doba zrání na láhvi: 60 měsíců
- hodí se k pokrmům s lanýži, hříbky či grilovaném humru a humřímu krému
Blanc the Noir
- bílé jemně perlivé víno s expanzivní vůní černého lesního ovoce, s lehkou marcipánovou chutí a projevy sušeného ovoce
- doba zrání na láhvi: 60 měsíců
- hodí se k jakékoliv úpravě jehněčího, zvěřině i divokým bažantům nebo perličkám